5 voordelen WordPress DIVI theme voor jouw website

door | 1 sep 2020 | wordpress website, divi thema, zzp'er

Als je via WordPress een website maakt dan heb je een template ( theme ) nodig. Er zijn heel veel templates waar je uit kan kiezen, betaalde en gratis templates. Al deze templates hebben voor- en nadelen en wij waren op zoek naar een template voor onze klanten met veel flexibiliteit. Hierdoor hebben we zo min mogelijk plugins nodig en kunnen we onze creativiteit helemaal inzetten. Van de websites die we hebben gebouwd is er geen één website hetzelfde. Het is zo jammer als je aan een website kan zien welke template er is gebruikt, omdat je vast zit aan bepaalde opmaak opties.

Sinds 2013 werken wij met heel veel plezier met DIVI theme. We hebben gekozen voor een lifetime licentie waardoor we altijd de nieuwste versie hebben. DIVI blijft zich steeds ontwikkelen met nieuwe opties en ze hebben een goede helpdesk waar we al onze vragen kwijt kunnen.

Maar dan nu de 5 voordelen van het wordpress DIVI theme waar jij als ondernemer ook wat aan hebt!

De visual builder van DIVI

Met de visual builder van DIVI kan jij heel gemakkelijk aan de voorkant van je website je pagina aanpassen. Een afbeelding of tekst is dus zo aangepast. Waardoor je minder tijd kwijt bent met het aanpassen van je website.

Visual builder van DIVI theme

Styling opties

DIVI heeft heel veel styling opties waardoor wij je website helemaal kunnen inrichten naar de look en feel van jouw website.

En als de website af is dan kan je daar zelf ook mee aan de slag. Wij leggen jou uit hoe het werkt.

Hierbij een aantal stylings opties:
Kleuren (waarbij je de standaard kleuren die je wilt gebruiken kunt instellen in de thema instellingen) • Achtergronden (ook verloop kleuren, afbeelding of een video achtergrond zijn mogelijk bij ieder element) • Formaat • Lettertypes en grootte • Box en tekst schaduw • Uitlijning • Minimale en maximale breedte en hoogte • Randen (inclusief shape dividers) • Kleurenfilters • Transformatie opties, waarmee je elementen kunt schuin trekken, roteren en meer • Animaties.

Wel keuze uit 40 modules in het DIVI theme

Modules zijn content items, zo heb je een module voor een afbeelding of een module voor tekst. En al deze modules hebben de styling opties van hierboven.

Dit zijn de meest gebruikte modules van DIVI: video module, een galerij module, een Google Maps module, een contactformulier module, een e-mail opt-in module om meer inschrijvingen op je nieuwsbrief te krijgen, een geanimeerde nummer module, een afbeeldings-, berichten en video slider,een countdown timer module, een accordeon module, een referenties module, prijstabellen module, social media en nog veel meer.

Modules van DIVI

Responsive content met DIVI theme

Wat tegenwoordig heel belangrijk is dat je website ook goed werkt op mobiel en tablet. En met DIVI kan je elk element aanpassen voor mobiel. Je hebt dus styling opties voor desktop, tablet en mobiel. Je kan er zelfs voor kiezen om andere content op je mobiele website te zetten dan op je desktop versie. Hoe gaaf is dat!

Divi theme Library

Ook ideaal is de DIVI Library. Stel je hebt een pagina die helemaal perfect is en je wilt dezelfde layout gebruiken op een nieuwe pagina, dan kan je die pagina op je nieuwe pagina uploaden. Ook is het mogelijk om elke module apart te kopiëren of op te slaan in je Libary zodat je ze ook op een andere pagina kan zetten.

Je kan van een module ook een Global item maken. Dit betekend dat je je module in de Library kan zetten en op een andere pagina kan invoegen. Op het moment dat je de module aanpast op 1 pagina, dan wordt de aanpassing ook verwerkt op alle pagina’s waar deze module als Global item voorkomt. Dat scheelt heel veel tijd.

DIVI Library

Ben jij opzoek naar iemand die je website kan bouwen of restylen en ben je benieuwd wat DIVI allemaal voor jou kan betekenen? Ik leg het graag aan je uit!

Tips en leuk nieuws

Nog meer leuke tips