Boekentip voor zzp’ers Miracle Morning

door | 1 jul 2020 | boeken, zzp'er

Als zzp’er is het af en toe beste lastig om te focussen, omdat je alle aspecten van het ondernemen zelf moet doen en daarmee ook de dingen die je eigenlijk niet zo leuk vind. Zelf ben ik op zoek gegaan naar hoe ik voor mezelf meer structuur kan creëren, mezelf kan blijven uitdagen en focussen op wat ik met mijn onderneming wil bereiken.

Het begrip Miracle Morning kende ik al vanuit diverse blogs die ik had gelezen en was er zelfs al een beetje mee begonnen door elke dag om 6 uur met onze hond Dany te gaan wandelen. Heerlijk samen de zon zien opkomen.

Afgelopen maand heb ik het boek Miracle Mooning van Hal Elrod gelezen en ik werd helemaal enthousiast ❤️

Hal Elrod, de schrijver van het boek, moest na een auto ongeluk zichzelf en zijn leven opnieuw uitvinden. Hij ontwikkelde een methode waarmee je aan de hand van 6 nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat hebben jij en ik als zzp-er echt nodig!

Dus elke ochtend een uur eerder op. Eerst je tandenpoetsen en een glas water drinken en daarna behandel je tijdens dit uur de 6 Life Savers:

de S staat voor Silence (Stilte)

Door stil te zijn kan je je concentreren op je ademhaling, waardoor je kalm wordt en goed kan ontspannen. Wat je ook kan doen is mediteren. Ik gebruik de app van Bidden Onderweg. Zij geven elke dag een meditatie van 10 minuten met een kort moment van gebed en reflectie. Deze app gebruik ik omdat ik christen ben en graag met het woord van God bezig ben. Maar dat hoef jij niet te doen, kies een meditatie die bij jou past.

 de A staat voor Affirmations (Affirmaties)

Affirmaties is een moeilijk woord voor positieve gedachten. Woorden hebben kracht en door elke dag positieve woorden over jezelf uit te spreken ga je ze onbewust ook denken. Voortdurend affirmaties herhalen zorgt ervoor dat je anders en positiever over jezelf gaat denken en dat brengt verandering in je gedachten, overtuigingen en gedrag. 

de V staat voor Visualization (Visualisatie)

Met visualiseren stel je je ideale dag voor, waarop je al je taken gemakkelijk en vol zelfvertrouwen uitvoert. Of als je voor een groot project staat, dan visualiseer hoe je het proces met gemak doorloopt, genietend en zonder stress. Je repeteert dan mentaal wat je precies moet doen om het einddoel inderdaad te bereiken.

de E staat voor Exercise (beweging)

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je lichaam meer energie krijgt en het is goed voor je gezondheid. Misschien wil je wel een paar kilo afvallen en is Miracle Morning de ideale manier omdat voor elkaar te krijgen. Mijn beweging is elke ochtend een half uur wandelen. Dit doe ik als eerste (na het tandenpoetsen en een glas water drinken) en ik merk dat al mijn gedachtes in mijn hoofd een stuk rustiger zijn als ik na het wandelen aan mijn meditatie begin.

de R staat voor Reading (lezen)

Elke dag 10 minuten lezen uit een boek waar je wat uit kan leren. Je doet kennis, ideeën op van andere die het allemaal al voor je uitgezocht hebben. Hoe fijn is dat. Zoek boeken uit die geschreven zijn door mensen die een voorbeeld voor je zijn. Ik begin elke dag met het bijbels dagboek Sterker van David de Vos. Voor mij is de bijbel erg belangrijk en daar kan ik heel veel uit leren. Daarna lees ik een paar hoofdstukken uit een boek met een onderwerp die met mijn onderneming te maken heeft. Waardoor ik nog beter kan worden in mijn vak.

 De S staat voor Scribing (schrijven)

Schrijf elke dag je gedachten op papier, dit levert vaak waardevolle inzichten op die je anders misschien over het hoofd kan zien. Door je gedachtes op te schrijven krijg je meer helderheid, kan je beter je ideeën ontwikkelen en ze niet vergeten. En je kan achteraf je dagboek terug lezen en zien wat voor groei je hebt doorgemaakt.

Ochtendwandeling in Linschoten rond 6 uur 💕

Zo ontdek je gelijk de mooiste plekjes in eigen stad of dorp.

Wat heeft Miracle Morning mij gebracht?

Miracle Morning helpt mij om me te focussen op wat ik echt belangrijk vind en op een rijtje te zetten welke doelen ik wil behalen, in m’n werk maar ook privé. En ik krijg er ontzettend veel energie van. Het boek eindigt met een 30 dagen challenge. Met deze challenge kan je kijken of Miracle Morning wat voor je is. Ik ben de challenge aangegaan! Na de 30 dagen hoop ik door te gaan voor de life time Miracle Morning ☀️.

Denk je nu, ik ben echt geen ochtendmens? Probeer het toch. Ik doe de Miracle Morning van een uur maar er is ook een versie van 6 minuten. Begin anders daar eerst mee en ervaar wat het voor jou kan betekenen.

Één van Hal zijn inspirerende uitspraak is:

“Hou van het leven dat je leidt terwijl je het leven van je dromen creëert. Denk niet dat je op dat laatste moet wachten voor je het eerst kunt doen”

Tips en leuk nieuws

Nog meer leuke tips